Mergi la continut
LUK MOTORS
KIA

Programul Rabla 2023

Banner
Hybrid icon Electric icon

Programul

Rabla Clasic

Valoare maximă finanțată: la achiziția unei mașini cu motor cu combustie internă și casarea a 2 (două) autovehicule vechi, suma totală maximă care poate fi acordată prin programul RABLA este de 16.000 lei (echivalent 3.219 Euro) calculată astfel: Primă de casare 10.000 lei (echivalent 2.012 euro, oferită pentru casarea a 2 autovehicule uzate) + Ecobonus 3.000 lei (echivalent 604 euro, oferit pentru casarea a 2 autovehicule uzate, fiecare autovehicul având o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară) + Ecobonus 3.000 lei (echivalent 604 euro, Ecobonus oferit la achiziționarea unui autovehicul nou echipat cu sistem de propulsie hibrid). Contravaloarea primei de casare și a Ecobonusurilor sunt calculate la cursul de 1 euro = 4,97 lei (curs orientativ).

Oferta este valabilă în limita fondurilor disponibile, prin înscrierea în PSIPAN (Programul Rabla 2020 - 2024), derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu şi finanţat din Fondul pentru mediu.

Valoare maximă finanțată: la achiziția unei mașini cu motor hybrid și casarea a 2 (două) autovehicule vechi, suma totală maximă de care se poate beneficia este de 17.500 lei (echivalent 3.521 Euro) calculată astfel: Primă de casare 10.000 lei (echivalent 2.012 euro, oferită pentru casarea a 2 autovehicule uzate) + Ecobonus 3.000 lei (echivalent 604 euro, oferit pentru casarea a 2 autovehicule uzate, fiecare autovehicul având o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară) + Ecobonus 3.000 lei (echivalent 604 euro, Ecobonus oferit la achiziționarea unui autovehicul nou echipat cu sistem de propulsie hibrid) + Ecobonus 1.500 lei (echivalent 302 euro, Ecobonus oferit întrucât emisiile de CO2 sunt de maximum 120 g/km). Contravaloarea primei de casare și a Ecobonusurilor sunt calculate la cursul de 1 euro = 4,97 lei (curs orientativ).

Oferta este valabilă în limita fondurilor disponibile, prin înscrierea în PSIPAN (Programul Rabla 2020 - 2024), derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu şi finanţat din Fondul pentru mediu.

Pentru autovehicule cu motor cu combustie internă (ICE) sau motor hybrid (HEV)

Programul RABLA Clasic are la bază acordarea unei prime de casare în valoare de 7.000 lei la achiziționarea unui autovehicul nou, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat sau 10.000 lei la achiziționarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a două autovehicule uzate. Se pot preda spre casare maximum două autovehicule.

Prima de casare se acordă pentru autovehicul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 155 g CO2/km în sistem WLTP. Pentru achiziția unui autovehicul nou se pot folosi maxim 2 tichete RABLA.

La prima de casare se pot adauga urmatoarele ecobonusuri, astfel:

✓ Ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în sistem WLTP;
✓ Ecobonus în valoare de 3.000 lei, la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie hibrid;
✓ Ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Solicitantul beneficiază de prima de casare la achiziționarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puțin un autovehicul uzat. Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate, beneficiind de prima de casare.

Programul

Rabla Plus

Valoare maximă finanțată: la achiziția unui autovehicul 100% electric și casarea a 2 (două) autovehicule vechi, suma totală maximă de care se poate beneficia este de 57.000 lei (echivalent 11.469 Euro) calculată astfel: Ecotichet 54.000 lei (echivalent 10.865 euro, oferită pentru casarea a 2 autovehicule uzate, pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric, prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2020 - 2024, derulat de Administrația Fondului de mediu și finanțat din Fondul pentru mediu) + Ecobonus 3.000 lei (echivalent 604 euro, oferit pentru casarea a 2 autovehicule uzate, fiecare autovehicul având o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară). Contravaloarea primei de casare și a Ecobonusurilor sunt calculate la cursul de 1 euro = 4,97 lei (curs orientativ).

Oferta este valabilă în limita fondurilor disponibile, prin înscrierea în PSIPAN (Programul Rabla 2020 - 2024), derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu şi finanţat din Fondul pentru mediu.

Valoare maximă finanțată: la achiziția unui autovehicul Plug-in Hybrid și casarea a 2 (două) autovehicule vechi, suma totală maximă de care se poate beneficia este de 32.000 lei (echivalent 6.439 Euro) calculată astfel: Ecotichet 29.000 lei (echivalent 5.835 euro, oferită pentru casarea a 2 autovehicule uzate, pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric, prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2020 - 2024, derulat de Administrația Fondului de mediu și finanțat din Fondul pentru mediu) + Ecobonus 3.000 lei (echivalent 604 euro, oferit pentru casarea a 2 autovehicule uzate, fiecare autovehicul având o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară). Contravaloarea primei de casare și a Ecobonusurilor sunt calculate la cursul de 1 euro = 4,97 lei (curs orientativ).

Oferta este valabilă în limita fondurilor disponibile, prin înscrierea în PSIPAN (Programul Rabla 2020 - 2024), derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu şi finanţat din Fondul pentru mediu.
Pentru autovehicule electrice (EV) sau Plug-in Hybrid (PHEV)

Cuantumul ecotichetului pentru casarea unui autovehicul uzat este de:

✓ 51.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou 100% electric, exceptând motocicleta;
✓ 26.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric plug-in hybrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP.

Cuantumul ecotichetului pentru casarea a două autovehicule uzate este de:

✓ 54.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou 100% electric, exceptând motocicleta;
✓ 29.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric plug-in hybrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP.

La ecotichet se poate adăuga un ecobonus în cuantum de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Se pot preda spre casare maximum două autovehicule. Ecotichetul nu se cumulează cu alte programe care finanțează achiziționarea autovehiculelor noi.

Descoperă ofertele speciale Kia

Profită acum de ofertele noastre speciale și programează un test drive în cel mai apropiat showroom Kia!

Oferte Speciale

Personalizează modelul Kia preferat

Folosește instrumentul nostru interactiv pentru a personaliza modelul tău ideal, prin alegerea motorului, culorii și dotărilor opționale preferate.

Configurator