Mergi la continut
LUK MOTORS

Kia Niro: Crossover cu de toate și hibrid pe deasupra - VIDEO


Kia Niro este o apariție neașteptată pe stradă, pentru că nimeni nu știe de unde să ia această mașină. Sigur, grila Tiger-nose semnată de Peter Schreyer îți spune că este o Kia modernă, dar mai departe de asta i-ai pierdut pe toți. Altfel, ce e Niro? Este un SUV, subcompact, cam de mărimea Mazdei CX3 sau a lui Renault Captur. Doar că e un pic mai spațios. E loc suficient și la volan, și-n spate. Portbagajul are 427 de litri, adică mai mare decât la un hatchback compact, de exemplu.

Împarte aceeași platformă cu Hyundai Ioniq, dar din motive lesne de înțeles nu mai e la fel de economic, dar diferența nu este majoră. După vreo două zile cu ea printr-un București așa cum îl știm cu toții, consumul mi-a scăzut sub 7%. Ceea ce e mai mult decât rezonabil. Iar pentru o mașină care va sta mai mult prin oraș, este excelentă. Confortabilă și cu vizibilitate bună, direcție ușoară (prea asistată totuși pentru gustul meu), sistem multimedia decent cu Apple CarPlay și Android Auto, scaune și banchetă cu încălzire în mai multe trepte, nu-ți dai seama că este o marcă de volum. Mai mult decât atât, până și volanul se încinge la vreo 20 de secunde după ce ai apăsat pe butonul corespunzător.

Mașina testată de noi a costat vreo 27.000 de euro, dar a venit ”cu de toate”… Cu tot cu bonusurile de la stat ajunge sub 25.000 de euro. Și să nu uităm că vine standard cu cutia automată cu dublu-ambreiaj. Mă dezamăgește puțin când ating materialele folosite la interior. Bordul și fețele de uși sunt tari, adică din plastic, dar totul e bine asamblat și nu am auzit ”greierași” nici măcar când am mers doar cu motorul electric pornit.

Te las acum cu testul nostru..

https://cavaleria.ro/auto/video-kia-niro-hibrid/